Holedná – rozhledna: JÓGA V KARANTÉNĚ

Holedná – rozhledna: poslední kapka zimy.

Holedná – rozhledna: poslední kapka zimy.

Holedná – rozhledna, náš poslední zimní cíl. Březen a  výlety v malém počtu. Jsme v zatím nejpřísnějším stupni protiepidemických opatření. Chodíme po dvou, poskytuji pár obrázků z výprav na sklonku zimy. Máme plošnou karanténní uzávěru celé země, nesmíme opustit hranice okresu, nosíme respirátory v zástavbové oblasti, a spěcháme do přírody.  Obujeme zimní boty a jde se rozchodit depresi dřív, než zaklepe na dveře.  Je to potřeba.  Duševní zdraví máme na prvním místě, můžeme si to dovolit. Posílené jsme z minulých let, kdy jsme pečlivě sledovaly stav našeho pohybového ústrojí a posilovaly svaly.

 

Holedná - rozhledna.
Holedná – rozhledna.

 

Chceme prevencí odlehčit unavenému zdravotnictví.   Nedělíme se na odpíračky a rouškařky, opatření dodržujeme všechny, ale hlídáme si  i kvalitu našich životů.  Důsledně lpíme na prevenci.
Posilujeme svoje zdraví s lehkostí sobě vlastní. Několika z nás se nemoc nevyhnula, ale všechno proběhlo lehce a dobře. Nadváha zatím nehrozí. Jsme OK. Holedná – rozhledna.
S jarem začneme opakovat dýchací cvičení, protože jak dámy tvrdí, cvičení sólo není úplně to ořechové. Jde to prostě hůř.
Kdo z vás čtenářek, a taky čtenářů, má chuť, přidejte se. Opatření dodržíme, nebojte se.

Kůzlata! Kdo z vás to má?

V nadcházející úterek na nás čekají kůzlata.  V Brně, nad Starou osadou a posléze ještě pár metrů nad osadou Červený písek, leží Kamenná horka, na které najdete parádní kozí farmu. Ta leží na známé cyklistické trase a a znají ji všichni Brněnští, kteří ve svém volnu nesedá doma. Maminky, potažmo babičky s dětmi, kolaři, ať už pánové v letech, nebo silní makáči, ti všichni se tu rádi zastavili na škopek.
Teď je všude smutek, tak se sem aspoň zastavíme my, babičky z Večernice.  Těšíme se na kůzlata. Kdo z vás to má? Kdo z vás v této době má možnost pohladit si živé a veselé kůzle. Teploučké tělíčko a heboučká srst, kterou nahmatáme dlaní, náruč, plná zdraví, to bude teď v době kovidové, dar z nebes.

 

Alena v zimě II.

 

Alena

 

Čekání na slunce

 

Zima naposled

 

Zima končí

 

Zazvonil ledový zvonec, těžké zimy je konec.

Poslední  pochod sněhem se odehrál před pár týdny. Poslední led do několika hodin od teď sklouzne po kapkách do řeky. Čekání na slunce. Je to tu! Trochu zubaté, ale za dveřmi. Teď by to chtělo optimistické a zdravé jaro.  Kovid právě nyní klesá, radujme se.  Ale jak se právě nedávno při oslavě svých svátků nechali slyšet jogíni v Indii, berte to s klidem: nyní ještě a ještě víc klesne, a pak zase stoupne. Pak zase klesne. A tak to ještě nějaký čas bude. Proč? Protože je Kali-juga.  Podle indických jogínu dlouhé a těžké období, které jednou, ale až odteče hodně a hodně vody,  hodně a hodně roků, staletí, tisíciletí,  přijde konečně Zlatý věk. Těšte se, pak to tady na Zemi zase bude samá sranda a žádné starosti.

 

Pavla Hobstová

Holedná – rozhledna: JÓGA V KARANTÉNĚ

2 thoughts on “Holedná – rozhledna: JÓGA V KARANTÉNĚ

  • 15.3.2021 at 11.58
    Permalink

    Milá Pavli, ráda čtu tvoje optimistické články a pobídky k pohybu a pobytu v přírodě. Vím, že nic není zadarmo a optimismus je vykoupen tvrdou prací, i duševní. Práce sama na sobě je ovšem nutná, abys mohla předávat energii druhým, musíš nejdřív vydobýt tento pocit z hlubin své duše. Díky za povzbuzení a odhalování drobných radostí, které jsou nutné pro prožití kvalitního života. A jako prevence nemocí je spokojenost sama se sebou nejdůležitější. Hodně síly, lásky a víry.

  • 20.9.2021 at 8.07
    Permalink

    Hani, mockrát děkuji za „dopis“. Pozdě ale přece. Snažím se, je to lepší, než nic. A zatim dobrý.
    Pavla

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..