Pane pojďte si hrát!

Dramaterapie: Pane pojďte si hrát!

 

Lektorka dramaterapie Mgr. Kristýna Mikscheová zve: „Pane pojďte si hrát!“ Pořádá samostatnou lekci dramaterapeutického divadla. Je pro každého, koho zajímá dramaterapie a její pozitivní vliv na člověka. Přijdou i ti, kteří nevědí, co je čeká a budou překvapeni.

ukočky

 

Obsah lekce:

Seznámení s dramaterapií
Ukázka vybraných technik
Poznávání sebe sama
Zážitek z nevšední aktivity

 

 

Herci na jeden večer

Dramaterapie je nová terapeutická metoda, která balancuje na a hraně relaxace, zábavy a sebepoznání.  Je nástrojem pro sebezdokonalování, rozvoji osobnosti a dovedností. V kolektivu herců na jeden večer dostanete příležitost k tvořivosti, komunikaci, improvizaci. Můžete si během hry zkusit divadelně (i teatrálně) vyjádřit sami sebe, přitom si nacvičíte souhru s ostatními. I v obyčejném civilním životě musíte kooperovat, takže se vám zkušenost může hodit. Beze strachu ze společenských mantinelů můžete dát průchod své vlastní vnímavosti a spontánnímu projevu.

Přínos pro vás:

V lekci Pane pojďte si hrát! vyzkoušíte novou aktivitu, která kombinuje divadelní prvky, práci ve skupině a péči své nitro. Zahrajete si divadlo, ale přesto se nemusíte učit texty vaší role. Možná zapojíte dramaterapii do svého oboru. Zapracujte na sobě, na svém osobním projevu. Zlepšíte své své komunikační dovednosti. Zbavíte se studu a dáte zelenou vlastní tvořivosti.

Nacvičíte si životní situace

Těžištěm dramaterapie je proces spojený s prožitky tvorby založené na metafoře, fantazii, projekci, interakcích a skupinové dynamice,prostřednictvím něhož dochází k propojení rovin emocionální, racionální, smyslové a somatické. Dramaterapie prostřednictvím divadelních prvků umožňuje rozšiřování náhledů a nalézání řešení.

Kurz na jindy

Na výjimečnou lekci Pane pojďte si hrát! navazuje kurz, který je vhodný jak pro širokou veřejnost, tak pro pedagogy, psychology či studenty rozličných oborů, kteří mají zájem zapojit dramaterapeutické techniky ve svém oboru.

 

Pro přihlášení na jednorázovou lekci dramaterapie Pane pojďte si hrát! zašlete e-mail na adresu k.mikscheova@seznam.cz, obratem získáte bližší info o kurzu a o platbě.

V e-mailu prosím uveďte, zda se hlásíte na páteční či středeční termín.

 

 

Pane pojďte si hrát!
Tagged on:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..